Conectăm antreprenorii cu cercetătorii locali pentru dezvoltarea de produse inovative pentru piața globală

Misiunea noastră este construim și să dezvoltăm relații de colaborare între actorii activi din sectorul de cercetare-dezvoltare și oamenii de afaceri din industriile prioritare pentru Regiunea NV și România.

Obiectivul nostru este să promovăm și susținem valorificarea noilor tehnologii și a rezultatelor științifice și să facilităm transferul de tehnologie între research și business. Avem competențele și experții pentru facilitarea lansării unor produse tehnologice atractive pentru piața globală.

Experiența noastră în transferul tehnologic

GEA Strategy & Consulting se concentrează pe creșterea competitivității economice prin oferirea de suport și expertiză companiilor locale și instituțiilor din administrația publică, din dorința de a construi o economie și o societate la standarde Europene.

Având o rețea de experți, GEA S&C ajută companiile să desfăsoare activități de inovare și research, începând cu dezvoltarea unei idei, până la networking și ajutorul acordat tehnologiilor inovative de a ajunge pe piață.

Astfel, GEA posedă cunoștințele și conexiunile necesare pentru a ajuta companiile să-și transforme ideile în idei comercializabile la nivel internațional.

GEA Strategy & Consulting recunoaște necesitatea de implicare și mobilizare a potențialului antreprenorial – potențial observat în participarea activă a GEA S&C la inițiative internaționale de sprijin a antreprenoriatului (Global Entrepreneurship Week ( GEW ) , Creative Business Cup sau Get in the Ring ) . O astfel de participare a oferit firmei posibilitatea de a construi în mod activ relații cu organizațiile care sprijină spiritului antreprenorial în peste 150 de țări.

gewgitrricap


Unul dintre cele mai importante proiecte ale GEA S&C este co-sponsorizarea și susținerea primului Program de Asistență în Comercializarea Inovării din România. Proiectul pilot, RICAP (Romanian Innovation Commercialization Assistance Program)- a fost fondat de Larta Institute (SUA) și Centrul pentru Inovare în Dezvoltarea Locală (CRIDL) și finanțat de Romanian American Foundation.

GEA S&C a contribuit cu resurse, inclusiv experți, baze de date și know-how al mediului antreprenorial local. De primele 2 etape ale RICAP au beneficiat 500 de antreprenori, iar 30 de companii au participat în program beneficiind de servicii de mentorat personalizat (local și internațional). 4 companii, cele considerate cu cel mai mare potențial de creștere s-au bucurat și de vizite de lucru în SUA (soft-landing) în care au avut ocazii extraordinare de a-și crea conexiuni cu companii, oameni de afaceri și investitori și de a primi feedback pentru planurile lor de dezvoltare.